HASO Fortuna Sompasaari

HASO_Fortuna

Asuntotuotantotoimikunta päättää oikeuttaa asuntotuotantotoimiston tilaamaan Asunto Oy Helsingin Sompasaarenlaiturin, Helsingin Asumisoikeus Oy Fortunan ja Heka Kalasatama Kapteeni Sundmaninkatu 1-3:n

•rakennesuunnittelun kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen antaneelta Insinööritoimisto Jonecon Oy:ltä arvonlisäverolliseen hintaan 347.014,00 euroa (29,00 e/asm²) ja
•LVIA-suunnittelun kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen antaneelta Wise Group Finland Oy:ltä arvonlisäverolliseen hintaan 160.344,40 euroa (13,40 e/asm²).

http://dev.hel.fi/paatokset/asia/hel-2015-011521/

9

2518

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Uudiskohteita_Haso-Att

      Kiitos edellisestä tiedottamisesta, nyt on taas "uusi kohde tavoitella"... ja laskea jonotusnumeronsa kattavuutta! Jospa nyt sitten jo se nro 100 XXX jotain osuisi ja toisi kohdalle!?

      Muut päätökset ja hankkeet:

      http://dev.hel.fi/paatokset/paattaja/asuntk/2015/12/

      mm.

      - Helsingin Asumisoikeus Oy Tammiontien ja Asunto Oy Helsingin Suopursunpuiston luonnospiirustusten hyväksyminen

      Päätösesitys
      Asuntotuotantotoimikunta päättää hyväksyä Arkkitehdit Sarlin Sopanen Oy:n laatimat Helsingin Asumisoikeus Oy Tammiontien ja Asunto Oy Helsingin Suopursunpuiston luonnospiirustukset
      --------------------------------------------------------------------------------------------
      - Helsingin Asumisoikeus Oy Linnanpellon arkkitehtisuunnittelun lisätöiden tilaaminen

      Päätösesitys
      Asuntotuotantotoimikunta päättää oikeuttaa asuntotuotantotoimiston tilaamaan Helsingin Asumisoikeus Oy Linnanpellon arkkitehtisuunnittelun lisätöitä ARRAK Arkkitehdit Oy:ltä 62.146,36 eurolla (alv 24 %).
      --- ---
      Plus lukuisia Hekan rakennuskohteita...

      • Taustaa_historiaan

        Kapteeni Sundmanin katu on asuinalueen kokoojakatu, johon liittyvät uudet kokoo-jakadut Sompasaarenlaituri ja Aallonhalkoja sekä tonttikatu Loviseholminkuja.
        Kapteeni Sundmanin kadun katualueen leveys on 16,5 metriä.
        Ajoradan leveys on 7,0 metriä. Ajoradan eteläreunaan rakennetaan 3,0 metriä leveä jalkakäytävä ja 5,0 metriä leveä autopaikkojen korttelialue (LPA).

        Kadun pohjoisreunaan jää 1 metrin levyinen erotuskaista rantamuurin ja ajoradan väliin. Suunniteltu ratkaisu on kau-punkisuunnitteluviraston laatiman liikennesuunnitelman 6317/1 mukainen.

        http://www.hel.fi/static/hkr/nahtavilla/300615/kapteeni_sundmanin_katu_s.pdf

        Pintamateriaalit, kasvillisuus ja rakenteet
        Ajoradat ja jalkakäytävä päällystetään asfaltilla, lukuun ottamatta Loviseholminka-dun risteystä, joka päällystetään vaalean harmaalla nupukivellä. Kadun pohjoisreu-naan rakennetaan 1,5 metriä leveä kiveys, joka päällystetään punaisella noppaki-vellä.
        Reunatuet ovat harmaata luonnonkiveä
        -------------------------------------------------------------------------------------------------
        https://fi.nearhood.net/list/type/pick/all/scope/neighbours/all/scope/district/district/helsinki~kalasatama/start/start=1441958640|picadd=1443249155/

        http://dev.hel.fi/paatokset/asia/hel-2014-006963/kslk-2014-18/
        ----------------------------------------------------------------------------------------------
        Sundman historiaa Helsingissä:

        https://fi.wikipedia.org/wiki/G.W._Sundmans
        Ravintola on saanut nimensä kauppalaivan kapteeni, kauppias Gustaf Wilhelm Sundmanista (1777–1835), joka rakennutti talon vuosina 1817–1820. Talon piirustukset laati Helsingin historiallisen keskustan ilmeen luoja, maineikas Carl Ludvig Engel. Alakerta oli vanhan perinteen mukaan varattu kauppaliikkeille, yläkerta omistajan asuin- ja edustuskäyttöön.[1]
        -----------------------------------------------------
        http://www.uuttahelsinkia.fi/fi/kalasatama/perustietoa/capella-takkari-ja-vinsentti-aallonhalkoja-kalasataman-nimistoa

        Sompasaaren nimistön aihepiiriksi valikoitui merikapteeni, kauppias, konsuli Gustaf Wilhelm Sundmanin (1775–1835) aikakausi saarella ja hänen kauppalaivastonsa alusten nimet. Vaikutusvaltainen G. W. Sundman sai Sompasaaren vuokraoikeuden huutokaupalla Helsingin kaupungilta vuonna 1817. Nyt Kapteeni Sundmanin katu Sompasaarenkanavan kupeessa yhdistää Sompasaarenlaituria ja Aallonhalkojaa. Toisaalta taas Aallonhalkoja, Vinsentinaukio ja Vinsentinkatu sisältävät yhteyden Zachris Topeliuksen Talvi-iltain tarinoissa julkaistuun tarinaan Vinsentti Aallonhalkoja (Vincent Vågbrytaren), jossa on viittaus Sompasaareen ja siellä sijainneeseen sakaraharjaiseen näköalatorniin.

        Merikapteeni Sundmanin kauppalaivojen nimistä on ammennettu aiheet kadunnimiin Flöitti Dianan kuja, Fregatti Dygdenin kuja, Kaljaasi Auroran kuja, Kaljaasi Fortunan katu, Priki Johannan kuja sekä Priki Venuksen kuja. Näihin liittyvät lisäksi puiston reunassa kulkevat Fortunanpolku ja Johannanpolku. Myös Sompasaaressa korttelit on nimetty Sörnäistenniemessä omaksuttuun tapaan. Aiheet saatiin viereisistä kadunnimistä: Aurora, Diana, Dygden, Fortuna, Gustaf Wilhelm, Johanna, Kristina Lovisa, Venus ja Vincent.

        Sompasaaren vihreänä sydämenä toimiva Loviseholminpuisto on saanut nimensä merikapteeni Sundmanin puolisolta, Kristina Lovisa Sundmanilta (o.s. Lindfors, 1786–1866), jonka mukaan saarta kutsuttiin 1800-luvulla Lowiseholmiksi. Puiston viertä kulkevat Loviseholminkuja ja Loviseholmenpolku. Sompasaarta ja Nihtiä erottaa Nihdinkanava.

        Kalasatama /Sompasaari
        https://www.google.fi/maps/place/Kalasatama/@60.1868007,24.9732423,17z/data=!4m2!3m1!1s0x46920964d3b25d27:0x1a79dfb372d127fe


      • Hieno_henkilöhistoria

        http://www.uuttahelsinkia.fi/fi/uutiset/2015-05-06/tutustu-sompasaaren-katujen-suunnitteluun

        Uutiset / Tutustu Sompasaaren katujen suunnitteluun -
        Laadimme Sompasaaren kaava-alueella Sompasaarenlaiturin, Aallonhalkojan, Vinsentinkadun, Kaljaasi Fortunan kadun, Kapteeni Sundmanin kadun, Loviseholminkujan, Priki Venuksen kujan, Fregatti Dygdenin kujan, Priki Johannan kujan, Kaljaasi Auroran kujan, Flöitti Dianan kujan ja Nihdinkanavan katusuunnitelmia.

        Suunnitelmaluonnoksiin voi tutustua 15.5.2015 asti rakennusviraston asiakaspalvelussa (Pohjoinen Makasiinikatu 9) sekä tällä sivulla.

        Katusuunnitelmat valmistuvat keväällä 2015 ja rakentaminen alkaa alustavan aikataulun mukaan 2016.
        ------------------------------------------------------------------------------------------
        Gustaf W. Sundman:
        Kapteeni Sundmanin katu, (kohteen kaava piirros linkissä) ja kaikki muut alueen katujen- ja kujien nimet ovat tämän kauppalaivurin ja varustajan laivaston mukaan nimettyjä, mikä upea huomion osoitus yhdelle Helsingin historian merkkihenkilölle, - jota jatkoi hänen poikansa Carl Sundman isänsä jäljillä laivaston ja kauppamiehen uralla myös kaupungin ja senaatin hallinnossa jne.

        http://www.hel.fi/static/hkr/nahtavilla/150515b/30244_1_Kapteeni_Sundmanin katu.pdf
        ******


      • mustis-sompa

        Kortteli muodostuu 4:stä tontista joista kahteen tulee HEKAN vuokrakämppiä, yhteen ATT:n Hitaskohde ja yhteen HASO: n AOA.
        Paskin tontti vaan annettiin HASOlle, siis tämä on ihan oma mielipide. Korttelin länsireuna on Sompasaarenlauturin suuntaan ja siitä näkymä on suoraan voimalaitosta kohden, mutta välissä on Sompasaarenallas eli tavallaan merinäköala ja kuitenkin aika avoin näkymä koska siihen suuntaan ei ihan lähelle rakenneta mitään.

        Länsireunan eteläisempi tontti on Hitakselle ja pohjoisempi toiselle vuokratalolle. Tämän tuokratalon toinen sivu on pohjoiseen Sompasaaren kanavan suuntaan ja siinäkin on kanavan takia välimatkaa ennen kuin pohjoisemmat rakennukset asettuvat näkymän tielle.

        Pohjoissivulle edellisen vuokratalon viereen tulee toinen HEKAn vuokratalo jonka itäsivu on Loviseholminkujalle joka lienee kapea kävelykatu, joten näköala on kadun toiselle puolelle rakennettavaan rakennukseen.

        Edellisen tontin eteläpuolella on sitten HASO, mutta siinä kohden missä alkaa HASOn tontti alkaa Loviseholminkuja levetä kohden Loviseholmin puistoa johon suuntaan on HASOtontin kulma eli itäisen sivun asunnoilla on hivenen pidempi välimatka vastapäiseen rakennukseen kuin HEKAn tontilla. Ja jos jjotkut näkemäni "havaintokuvat" pitäisivät paikkansa olisi HASOn kämppä hitusen korkeampi kauin idässä olevan korttelin talot, joten HASOn ylimmistä kerroksista voisi olla näkymä Mustikkamaalle. Tontin eteläreunusta on Priki Venuksen kujalle, joka on myös kapea "kävelykatu" jonka toiselle puolelle rakennetaan tietenkin taloja.

        Sompasaaren rakentaminen aloitetaan Järkäsaari/Kruunuvuori tyylisesti tietenkin siitä ensimmäisestä talosta ja kun se on valmis kulkee koko Sompasaaren rakentamisen liikenne siitä rakennuksen vieritse. Sompasaaren kärki pitäisi olla valmis joskus 2030 paikkeilla.

        Alussa, kun vielä etelämpänä ei ole muita rakennuksia avautuu HASOn ylimmistä kerroksista näkymä Stadin keskustaan Tuomiokirkolle, uspenskille etc...

        Mutta sitten HASOtontin molemmilla sivustoilla aletaan rakentamaan viesreisiä tontteja eli rakennustyömaata saa muutamia vuosia kuunnella stereona.


        Tulta löytyy muutama kuva ja jotain lisäinfoa
        http://aso.pe.hu/uusia-asuntoja-2017/2-uncategorised/50-kalasatama-sundman


      • Kiinnostavaa_ainakin
        mustis-sompa kirjoitti:

        Kortteli muodostuu 4:stä tontista joista kahteen tulee HEKAN vuokrakämppiä, yhteen ATT:n Hitaskohde ja yhteen HASO: n AOA.
        Paskin tontti vaan annettiin HASOlle, siis tämä on ihan oma mielipide. Korttelin länsireuna on Sompasaarenlauturin suuntaan ja siitä näkymä on suoraan voimalaitosta kohden, mutta välissä on Sompasaarenallas eli tavallaan merinäköala ja kuitenkin aika avoin näkymä koska siihen suuntaan ei ihan lähelle rakenneta mitään.

        Länsireunan eteläisempi tontti on Hitakselle ja pohjoisempi toiselle vuokratalolle. Tämän tuokratalon toinen sivu on pohjoiseen Sompasaaren kanavan suuntaan ja siinäkin on kanavan takia välimatkaa ennen kuin pohjoisemmat rakennukset asettuvat näkymän tielle.

        Pohjoissivulle edellisen vuokratalon viereen tulee toinen HEKAn vuokratalo jonka itäsivu on Loviseholminkujalle joka lienee kapea kävelykatu, joten näköala on kadun toiselle puolelle rakennettavaan rakennukseen.

        Edellisen tontin eteläpuolella on sitten HASO, mutta siinä kohden missä alkaa HASOn tontti alkaa Loviseholminkuja levetä kohden Loviseholmin puistoa johon suuntaan on HASOtontin kulma eli itäisen sivun asunnoilla on hivenen pidempi välimatka vastapäiseen rakennukseen kuin HEKAn tontilla. Ja jos jjotkut näkemäni "havaintokuvat" pitäisivät paikkansa olisi HASOn kämppä hitusen korkeampi kauin idässä olevan korttelin talot, joten HASOn ylimmistä kerroksista voisi olla näkymä Mustikkamaalle. Tontin eteläreunusta on Priki Venuksen kujalle, joka on myös kapea "kävelykatu" jonka toiselle puolelle rakennetaan tietenkin taloja.

        Sompasaaren rakentaminen aloitetaan Järkäsaari/Kruunuvuori tyylisesti tietenkin siitä ensimmäisestä talosta ja kun se on valmis kulkee koko Sompasaaren rakentamisen liikenne siitä rakennuksen vieritse. Sompasaaren kärki pitäisi olla valmis joskus 2030 paikkeilla.

        Alussa, kun vielä etelämpänä ei ole muita rakennuksia avautuu HASOn ylimmistä kerroksista näkymä Stadin keskustaan Tuomiokirkolle, uspenskille etc...

        Mutta sitten HASOtontin molemmilla sivustoilla aletaan rakentamaan viesreisiä tontteja eli rakennustyömaata saa muutamia vuosia kuunnella stereona.


        Tulta löytyy muutama kuva ja jotain lisäinfoa
        http://aso.pe.hu/uusia-asuntoja-2017/2-uncategorised/50-kalasatama-sundman

        Kiva, kiitos havainnoista jotka herättää ajatuksia uudiskohteessa.
        Tässä edellisen linkin tekstissä on linkki suunnitelmaan teksteineen joka on siis Sompasaaren pohjoisempi osa (vai onko koillinen?), sisältää havainne kuvan mallinnuksen, josta saa ajatusta todella millainen Sompasaaren lahtien ja kanavien ( 2 kpl halkoo/ katkaisee aluetta) voisi olla. Ja ihan oikein jos Kapteeni Sundmanin katu on voimalaitoksen puolella tai siis sen rantakadun risteyksessä, voikin olla Haso asuin talo sijaitsee läntisen rannan laidalla, ja näkymät ihan oikein voimalaitokseen josta hiilikasa hiipuu pikkuhiljaa mutta muuttuuko tuotantosuunta laitoksessa? Siihen eteen ei juuri taloja mahdu.
        Mutta se on urbaania, ja pakko siihen asukkaiden sopeutua jos aikoo asua?!

        Onko alueen kylpylä hanke edelleen elossa josta v. 2013 raportissa alempana kerrotaan!?
        ____________________________________________________________________
        http://dev.hel.fi/paatokset/media/att/07/071c2136ce022e23925a13c3718af6e15d51d4a3.pdf
        Ä
        Asemakaavan muutoksen sisältö.
        Sompasaaren alueelle suunnitellaan asuinaluetta merelliseen ympäristöön noin 3 000 uudelle asukkaalle.

        >>> Alue koostuu kahdeksasta asuin-korttelista, yhdestä hotelli- ja kylpylärakennusten korttelista, kahdesta rantakadusta, kanavasta ja alueen sisään sulkeutuvasta puistoalueesta.

        Muutosalueen pinta-ala on 16,0 ha, josta maa-aluetta on 10,6 ha ja vesialuetta 5,4 ha. Kaavamuutoksessa on rakennusoikeutta yhteensä 136 500 k-m2, josta asuin-kerrosalaa on yhteensä 119 500 k-m2, hotelli- ja kylpylärakennusten kerrosalaa 15 000 k-m2 ja yleisten rakennusten kerrosalaa 2 000 k-m2,
        Lisäksi tulee rakentaa yhteensä 2 700 k-m2 liiketiloja asuinrakennusten katutasoon, joka saadaan rakentaa ker-rosalan lisäksi.
        Asemakaavan muutoksen valmistelun vaiheet

        Kaavoitustyö on käynnistetty kaupungin aloitteesta.
        Osallistuminen ja vuorovaikutus on järjestetty liitteenä olevan osallistumis- ja arviointisuunnitelman mukaisesti.
        Osallistumis- ja arviointi-suunnitelmasta ei ole esitetty mielipiteitä.

        Asemakaavan muutosluonnos on pidetty nähtävänä kaupungintalolla, info- ja näyttelytila Laiturilla sekä Kallion kirjastossa. Muutosluonnoksesta on jätetty neljä mielipidettä, jotka on otettu kaavoitustyössä huomioon.


    • Löytyyhän_sitä_matskua

      Laajasalon silta-tiehankkeesta on Sompasaareenkin ja alueelle kauaskantoisia rasitteita myös liikenteellisesti tien-ja alueen muusta rakentamisesta.


      http://dev.hel.fi/paatokset/asia/hel-2014-011893/kslk-2014-29/
      Lähtökohdat

      Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunta päätti 17.6.2008 esittää kaupunginhallitukselle, että Laajasalon ensimmäisen vaiheen raideyhteydeksi valittaisiin raitiotie siltayhteyksin Laajasalosta Korkeasaaren, Sompasaaren ja Kruununhaan kautta keskustaan.

      Helsingin kaupunginvaltuusto päätti 12.11.2008 hyväksyä Laajasalon joukkoliikenteen raideratkaisun jatkovalmistelun pohjaksi raitiotie- ja siltavaihtoehdon välillä Laajasalo–Korkeasaari–Sompasaari–Kruununhaka. Kaupunginhallitus on täytäntöönpanopäätöksessään 17.11.2008 kehottanut joukkoliikennelautakuntaa ja kaupunkisuunnittelulautakuntaa laatimaan hankesuunnitelmat ja tarpeelliset kaavat niin, että raitioyhteys voitaisiin toteuttaa Kruunuvuorenrannan rakentamisen alkuvuosina.

      Kaupunginhallitus päätti antaa 16.9.2013 10 vuoden investointisuunnitelman valmisteluun seuraavat jatkosuunnitteluohjeet: Tavoitteena on, että aloitetaan Kruunuvuoren siltaratkaisun toteuttaminen vuonna 2017.

      Suunnitelma
      ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
      http://www.uuttahelsinkia.fi/sites/default/files/liitetiedostot/2015-09/kartta_hankealue_2015.pdf

      http://aineistopankki.hel.fi/?cart=2768-afmckckmam&l=FI
      Suunnittelualue
      Suunnittelualue sijaitsee Sompasaaren salmessa,
      Korkeasaaressa ja Kruunuvuorenselällä.
      Alue on Sörnäisten, Mustikkamaa-
      Korkeasaaren, Kulosaaren sekä Laajasalon
      kaupunginosissa.
      http://www.hel.fi/hel2/ksv/liitteet/2014_kaava/4505_1_selostusluonnos.pdf

    • Aihetta_on_käsitelty_joo

      _Laajasalon silta-tiehankkeesta on Sompasaareenkin ja alueelle kauaskantoisia rasitteita myös liikenteellisesti tien-ja alueen muusta rakentamisesta.
      ----------------------------------------------------------------------------------------

      _http://dev.hel.fi/paatokset/asia/hel-2014-011893/kslk-2014-29/
      Lähtökohdat

      Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunta päätti 17.6.2008 esittää kaupunginhallitukselle, että Laajasalon ensimmäisen vaiheen raideyhteydeksi valittaisiin raitiotie siltayhteyksin Laajasalosta Korkeasaaren, Sompasaaren ja Kruununhaan kautta keskustaan.

      Helsingin kaupunginvaltuusto päätti 12.11.2008 hyväksyä Laajasalon joukkoliikenteen raideratkaisun jatkovalmistelun pohjaksi raitiotie- ja siltavaihtoehdon välillä Laajasalo–Korkeasaari–Sompasaari–Kruununhaka. Kaupunginhallitus on täytäntöönpanopäätöksessään 17.11.2008 kehottanut joukkoliikennelautakuntaa ja kaupunkisuunnittelulautakuntaa laatimaan hankesuunnitelmat ja tarpeelliset kaavat niin, että raitioyhteys voitaisiin toteuttaa Kruunuvuorenrannan rakentamisen alkuvuosina.

      Kaupunginhallitus päätti antaa 16.9.2013 10 vuoden investointisuunnitelman valmisteluun seuraavat jatkosuunnitteluohjeet: Tavoitteena on, että aloitetaan Kruunuvuoren siltaratkaisun toteuttaminen vuonna 2017.

      Suunnitelma
      ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
      _http://www.uuttahelsinkia.fi/sites/default/files/liitetiedostot/2015-09/kartta_hankealue_2015.pdf

      http://aineistopankki.hel.fi/?cart=2768-afmckckmam&l=FI
      Suunnittelualue
      Suunnittelualue sijaitsee Sompasaaren salmessa,
      Korkeasaaressa ja Kruunuvuorenselällä.
      Alue on Sörnäisten, Mustikkamaa-
      Korkeasaaren, Kulosaaren sekä Laajasalon
      kaupunginosissa.
      _http://www.hel.fi/hel2/ksv/liitteet/2014_kaava/4505_1_selostusluonnos.pdf

    • miksiköhän

      Kyllähän tätä vähän pitää ihmetellä kun näiden Kalasataman, Jätkäsaaren (Länsisatama), Kruunuvuorenrannan ja Pasilan alueiden valmistumisen jälkeen Helsingistä on tontit aika pitkälti loppu (noin ~20 vuoden päästä), ja tästä huolimatta näille viimeisillekään tyhjille alueille ei suostuta rakentamaan "ylöspäin". Viimeisiä viedään ja silti kaikkialla näkyy vain jotain 5-6 kerroksista lähiö-rakentamista.

      Kaikki kuitenkin tulee aina haluumaan keskustaan, tai ainakin mahdollisimman lähelle. Kantakaupunki tulee aina olemaan halutuin alue. Tuo ei tule koskaan muuttumaan, niin mitäs sitten tehdään kun 20 vuoden päästä on tila loppu eikä uutta voi enää rakentaa? Varmaan harmitellaan kun ei tajuttu rakentaa korkeammalle aikaisemmin, ja aletaan lisäämään kerroksia sekä purkamaan vanhoja ja tekemään uutta korkeampaa tilalle.

      Näiden neljän uudistuotantoalueen kohdalla tämä tuntuu todella hukatulta mahdollisuudelta. Luulisi että tuon verran osattaisiin katsoa tulevaisuuteen, mutta näköjään ei.

      • Hampuusisaari

        No jaa eletään nyt nämä vuodet ihan vailla huolta minne mahd. Helsinki ym. rakentavat tulevaisuudessa!? Kaikki ei sijoitu ja saa haluamaansa nytkään varsinkin väestö joille aso-asunnot ovat suunnattuja pääasiassa, samoin vuokra-kohteet.
        Ja onhan aina muitakin tuottajia ja asuttajia kuin Att/ Haso yhtiönä.

        Pks- yhdistyy ja rajat aukeavat Espooseen ja Vantaalle joissa vielä tilaa vaikka miten!
        Mikä autuaaksi tekevä paikka on Helsinki ja sen keskusta nyt tai tulevaisuudessa? Ja ihmiset elävät rajatun ajan, ja sitten on uusien asukkaiden vuoro asuttaa jo olemassa olevaa rakennuskantaa jne.

        Olosuhteet ja suhdanteet muuttuvat kaikkialla, muuttoliike voikin olla muualle pks:ta tulevaisuudessa tms.

        Muuten nykykuvista ja piirroksista päätellen ko. Sandis / Bysa ovat kuin bunkkereita, ehkä luonnossa jotain muuta omassa ympäristössään.
        Muitakin toimijoita aso-yhtiöineen mahd. tulee Jätkäsaareenkin, so. Busholmen = hamnbus = hampuusi-saareen!

        http://www.att.hel.fi/fi/ajankohtaista/tulossa-pian-sandis-–-asumisoikeusasuntoja-jätkäsaareen


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5275
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3287
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1857
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1531
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1415
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1297
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe